fredag 2 januari 2009

Olika aktivteter

Under julen som spenderades hos familjen Bromander i Växjö ägnade jag tråkigt nog mest tid åt att skriva klart min hemtenta. Men det blev en del tecknat och min lycka var total när jag i Henriks gamla rum hittade en fin antologi ända från 1993 av Drawn and Quarterly. Serien jag håller på att teckna nu ska skraferas i en smutsig, skrafsig stil men det är inget som jag egentligen är någon mästare på. Så hittade jag "Visitors in the night" av Debbie Dreschler i antologin och undrade varför jag inte tänkt på henne tididgare. Jag har bara suttit och bläddrat serier av Marco Corona och tänkt raster och svärta. Men det är ju små sliriga streck jag vill ha, och raster, och tjocka linjer och runt och gulligt. Det håller på att bli ett mästerverk! Ni ska snart få se mer!
8 kommentarer:

Kolbeinn sa...

Noooo! Du vet att det inte är en hit att hänga ut skinkfett till fåglarna. De pallar inte saltet och får små fågliga hjärtinfarkter och dör....

Ser fram emot serien däremot. Skall blir roligt att se hur du hanterar dirrtet. Jag kände själv att jag lärde mig tusen grejer genom att göra pamela själv.
Gott nytt år, Hanna p. Må det fyllas av glädje.

Lina Neidestam sa...

Oooooh, spännande! Jag är övertygad om att skafreringar och din stil är en match made in heaven! Jag vill se mer, fort, nu, ge mig.

Debbie är the shit vad gäller streck. Och Phoebe G. Och gamle Gorey. Och Arnold. Och... så vidare. Älskar streck.

God forts.

Hanna P sa...

Det var saltfritt! Men fettet ligger i nätet från skinkan så jag förstår att man anar ugglor. Jag vill inte att fåglar ska dö, jag vill att de ska leva och flyga. Hade hoppats på domherrar i Växjö men det var mest talgoxar och blåmesar, men de är också väldigt fina. Plus, jag hänge upp ett par hederliga talgbollar också.

Gott nytt år till er alla!

Det går mycket bra med serien även om det inte är nån tid kvar. Det är en match made in heaven, konstigt att jag inte fattat det tidigare. Du ska få se mer Lina!

Hannes Hopf sa...

Kött på träd! Häftiga grejer på gång...

Anonym sa...

men vad gör du hanna!? Är detta någe skånskt hittepå? / Hillevi

Hanna P sa...

Det är fett till fåglarna! Talg, späck, ister och liknande. De gillar det.

Jan B sa...

Wah som om du inte redan stormar fram med ... stormsteg så kommer du på värsta feta nya grejerna hela tiden. Om vi andra lyckas hänga med kommer seriesverige blomma de kommande åren! Eller det gör det redan, men ännu mer!
Gott 2009!

Hanna P sa...

Tack Jan, det var varma ord! Gott 2009 du med, det kommer hända massor med fantastiska saker!