tisdag 19 oktober 2010

Veckans fågel
Hej! Jag ska börja med en ny grej på bloggen. Veckans fågel kallar jag det och kommer bestå av en ny fågelbild som publiceras här på sidan varje vecka. Det blir olika fåglar som jag gillar eller inte gillar (va! hur kan man inte gilla en viss fågel?) både ur vår svenska fauna samt en del exotiska typer. För några år sedan försökte jag föra en fågeldagbok och skriva ner olika arter jag såg, nya och bekanta. Det var mest runt mitt utfodringsområde utanför köksfönstret och lite från olika resor. Ja, men jag har aldrig varit bra på att hålla liv i en dagbok eller teckningsbok, jag är väl helt enkelt för lat men det här ska jag nog klara av.

7 kommentarer:

Dan sa...

Härliga koltrastar! Veckans fågel låter som en bra idé. Jag tycker jag ser fåglar i alla möjliga spännande situationer mest hela tiden.

Om de inte vistas på brandtrappan utanför mitt köksfönster så hittar de på nåt annat kul. Som till exempel när ett gäng flyttade in i ett öppet vindsfönster i grannhuset för ett tag sen.

Anonym sa...

Just nu har jag 4 koltrastar utanför mitt fönster. Jag tycker de är väldigt snygga fåglar.

Hanna sa...

Åh, åh, jag röstar för att nästa veckans fågel blir Paradisfågeln! Se godtycklig BBC-dokumentär med David Attenborough och låt dig bli förälskad. Till exempel verkar de inte ha alltför många naturliga fiender och de bor i ett behagligt klimat med en massa god mat.

Det enda som egentligen är hårt för dem (hanarna) är att de måste spendera hela sina liv med att skaffa skillz som kan imponera på damerna. Dans och inredning verkar vara några av de vanligare imp-faktorerna och de måste träna länge och väl i enrum innan de får till de rätta stegen. Och den som hade dekorerat hela sitt bo med bajskluttar och kolbitar fick aldrig ligga, medan killen med rosa blommor i sin loveshack levde gott.

Hanna P sa...

Åsa: Jag tycker nåstan att honorna är snyggast, en helt brun fågel liksom. Fast på vintern är hanarna väldigt markanta med sin färg och den gula näbben, de lyser upp allt grådask och snö. Koltrasten är ju faktiskt ansedd som vår nationalfågel!

Hanna: Jag vet! Jag älskar verkligen paradisfåglar, såg nog samma program för kanske fyra-fem år sedan och har varit helt besatt av "inredningsfågeln" sedan dess. Det finns en art som bara bygger nåt som liknar majstänger. Lite wickerman över det.

Hanna P sa...

Lövsalbyggare kollade jag upp nu att de heter, den av paradisfåglarna som är coolast. Vilken metrosexuell fågel!

Jelly D sa...

Kan du rita gröngölingen någon vecka?

Katten sa...

Hade hoppats på veckans fågelbajs. Men visst. Veckans fågel är också bra.