onsdag 9 november 2011

Fina recensioner

Det har börjat ramla in en hel del trevliga recensioner av min serie Pigan. Det är jag mycket glad för. Glad att folk har gillat att läsa den, glad att den fått genomslagskraft och lyckats säga något om samhället idag. Om hur det kan vara att vara en ung tjej som försöker försörja sig, hur äcklig arbetsmarknaden är och sån skit. Jag vill att folk ska bry sig om pissiga kvinnojobb, inte många gör det och det är väl därför till och med sossarna röstat för att ha kvar RUT-avdraget. Jag tänkte så här förra året när jag började skriva manus till serien: om jag gör en jävligt bra serie om att jobba som städare så kommer folk att läsa den, de kommer i alla fall att fatta lite vad det handlar. Kanske kan folk börja bry sig då.

Här äre Göteborgs-posten: 


Och saxat ur LO-tidningen:

HITTA POLITISKA SERIER

Den främsta källan till samhällskritiska serier är och förblir tidskriften Galago, där varje nummer rymmer höjdpunkter fulla av insikt, i senaste numret (3/2011 #104) till exempel del 2 av Hanna Peterssons självbiografiska berättelse om att vara städare hos de rika. Men det finns gott om uppstickare, som de märkliga blandantologierna Världens ende. Och missa inte Pontus Lundkvists fullkomligt sinnesutvidgande satiralbum Full sysselsättning! 
Författare: JOHN SWEDENMARK
LO-tidningen - 2011-11-04

(Ja, att serien skulle vara självbiografisk må de ha kokt ihop i sin borg, det är ju mer så att den bygger på olika erfarenheter från min tid som hemstädare)


Och denna bit från Aftonbladet:




Tack och Hej!

2 kommentarer:

Sara Hansson sa...

Hej Hanna! Vad bra skrivet om Pigan, jag tycker den är ca det bästa jag läst, speciellt del 2, då när jag var tvungen att messa dig mitt i natten för det kändes som jag hade fått en smocka i skallen, bam. Finns den att läsa på nätet nånstans? Hoppas det e bra med dig.
Din fangirl Sara

Hanna P sa...

HEJ(A) SARA! Tack jag blir alldeles varm i hjärtat. Nu kan du läsa hela serien i inlägget här ovan!