måndag 21 juli 2008

Världens största djurpark med nordiska djur

Eftersom att jag gillar Skånes Djurpark så pass mycket är jag medlem och har årskort. Därför händer det att jag åker dit ett par gånger om året och hälsar på nordiska djur, nordiska fåglar och nordiska ugglor i synnerhet. Den senaste gången nu för någon vecka sedan toppar numera listan över mina mest minnesvärda besök. Mestadels för att en annan sann ugglevän ärade mig med sitt sällskap, Henrik. Kvinnan i den randiga tröjan är min mamma innan hon ramlade ner från en betongtrappa och bröt armen. Jag passade dessutom på att ta några bilder på ett par olika väggmålningar på väg ut i vargtornet. Det är några låg- och mellanstadieklasser i början på 90-talet som vann en teckningstävling på djurparken, som pris fick de måla upp dem på stora väggar. Jag gillar dem som fan, har alltid gjort, det är en av de bästa sakerna med hela besöket där att få se de där målningarna igen. De tre bollarna under magen på den där björnhästen har gäckat mig under ett helt decennuim, vad är det liksom? Men bäst är den feldirigerade pilen som missar pricktavlan och sneddar över äpplet på tantgubbens näsa. Och varför har de tomteluvor på sig när det uppenbart inte är jul? Jag vill inte ha några svar längre.


Bollarna!

Pilen!Lappuggla

Slaguggla


Slaguggla

Fru Fjälluggla

Herr Fjälluggla

6 kommentarer:

HannesHopf sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
HannesHopf sa...

Felstavat första-inlägg...

I alla fall, det var sjuuukt mycket ugglor! Hur kommer det sig att fru fjälluggla inte var lika villig att posa på kort som herr fjälluggla? Illa illa.

Kolbeinn sa...

Pilen som missar äpplet är baske mig bäst. Roligt att se att ni håller nordiska djur-flaggan högt.

Lina Neidestam sa...

Jag rågillar kidsens målningar. Lite Jockum Nordströmkänsla över dom, fast bättre.
Bra att du såg Noras halsband, är det Carrie som har ett sånt? Shit, en omedveten sex and the city-parafras, det här börjar illa. Den enda jag kan sympatisera med i den serien är Samantha.
Resten är som du säger bara behåsex, och nej, nada sånt i Maran.
Och ja, visst kommer det finnas en massa kukar och fittor i boken, du kan vara lugn. Dom smaskigaste bitarna har inte vågat sig ut ur skissboken än bara.
Jag kommer till GBG den 22 augusti, då ska vi ses och äta och dricka saker! Yay!

Jan B sa...

Hallå uppdatera pliz, we long for the clean thick lines!

Anonym sa...

hihi det är ju 2 stycken hedwigar!