lördag 5 februari 2011

Serien Pigan i Arbetaren
Förra året gjordes en del omstruktureringar i Arbetaren, både bland medarbetare och i innehåll. Nu är det mer fokus på facklig kamp, arbetsfrågor och för lite mer fördjupning och kultur finns numera även bilagan Arbetaren Zenit. Jag gillar det som fan och tycker att tidningen har blivit så mycket bättre och mer tydligt riktad mot arbetarklassen. Jag saknar verkligen ingen av uppropsmakarna som härjade på Aftonbladet kultur. Så i en tidning som handlar om arbete borde ju även detta reflekteras i serierna. Överhuvudtaget önskar jag att det gjordes fler serier om arbete och arbetskamp.

Min serie börjar med start denna vecka och kommer att rulla som följetong i 16 avsnitt i 16 veckor. Det handlar om att arbeta som avdragsgill hemstädare i överklassens paradvåningar och villor, om hur förmögna kvinnor (och män) exploaterar arbetarklasskvinnor genom RUT-avdraget. Och hur man hämnas! Berättelsen bygger till viss del på min egen tid som hemstädare i Göteborg.

2 kommentarer:

Lina Neidestam sa...

Ser AWESOME ut! Ser fram emot fortsättningen. Har länge tänkt att göra en serie om när jag var piga ute i feodalsamhället Taxinge innan jag började på serieskolan, men nu behöver jag inte för du kommer göra det så mycket bättre!

Kram från din vän i Vietnam.

Hanna P sa...

TACK Lina! Vad glad jag blir att du gillar!
Visst har du väl ritat något litet från det där slottet eller vad det var? Jag kommer ihåg bylsiga klänningar och spetskantade förkläden?! Och stränga kvinnor.

Kram