söndag 5 augusti 2012

I fängelseUnder hösten och vintern var det rätt mycket lönejobb och skola, tentor och skit. Hade inte så mycket tid att rita och det är sjukt jobbigt och frustrerande. Som ventil gick jag helt upp i OZ-boxen som Henrik hade köpt. Såg väl mellan 2 och tre avsnitt varje kväll men hade egentligen kunnat se dubbelt så många.

Att gå in i ett beroende är tryggt, man vet vad man får och från början till mitten känns det som att man hittat en aldrig sinande källa till flykt och fantasi. Men sen betar man av discarna, en efter en och den bakre pärmen kommer allt närmare. Det är en fin balans att mata sitt beroende men samtidigt försöka fördröja ett avslut. För vad kommer sen? Jo tomhet, abstinens.


Jag avbildad som Adebisi för att illustrera mitt OZ-beroende. Tits är slang för droger. Liden Henrik är rädd.


Som avslutning till sista avsnittet gjorde vi en fängelsemiddag, så autentisk som möjligt. Jag hade suttit och läst sidovis med fängelsematsedlar från Amerikanska anstalter men till sist blev det Chicken nuggets, potatismos, Bbq-sås, ärtor, fruit punch och Jello till efterrätt. Låg i som fan för att få tag i brickorna som hittades på China Li i Stockholm. Och de lite hårdare plastbesticken kom med take-away från en thairestaurang. Jello-behållarna är såna där små vattenförpackningar man kan få på apoteket om man måste svälja ner ett piller snabbt, Henrik tjatade till sig dem från en motvillig apotekare med förklaringen "ska ha dem till matlagning" ha ha! Jag hade vegetariska nuggets. Sen var det End of an Era :(


3 kommentarer:

Anders VB sa...

shit snygga brickor!!

Viktor sa...

Briljant inlägg. Titta oxå på Orange is the new black (netflix). Fängelseserie som får fullpott på bechdeltestet.

Hanna P sa...

Tack Viktor!
Ja tanken är nog att det får bli nästa följetong. Verkar väldigt bra.